Hasani Zagreb'de: Arnavutluk'un tek geleceği AB üyeliği

Resim
Arnavutluk Avrupa ve Dışişleri Bakanı Igli Hasani, bugün resmi ziyarette bulunduğu Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'den yaptığı açıklamada, tüm Batı Balkanlar'ın bir an önce Avrupa Birliği'nin bir parçası olması için azami çaba gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Hırvat mevkidaşı Gordan Grlic-Radman ile düzenlediği ortak basın toplantısında gazetecilerin ilgisine yanıt veren Hasani, bölgenin geleceğinin AB olduğunu söyledi.

"Arnavutluk için tek bir gelecek var, AB üyeliği. Hükümetin, siyasi faktörün ve tüm Arnavut toplumunun bu gelecekten şüphesi yok ve tüm siyasi yelpazenin Avrupa yanlısı olduğu benzersiz durumlardan biri olabiliriz." dedi.

Hasani, "Tıpkı NATO üyeliğinde olduğu gibi bugün de 15 yıl önce olduğu gibi aynı desteğe sahibiz. Yarına katılırken reform yapmaya devam edeceğiz. Tüm Batı Balkanlar'ın mümkün olan en kısa sürede Avrupa Birliği'nin bir parçası olmasını sağlamak için elimizden gelenin en iyisini yapmamız gerektiği kanaatindeyiz" dedi.

"Yarın Kuzey Makedonya örneğinde olduğu gibi seçim çağrısı yapılan Avrupalı siyasi güçleri destekleyeceğiz. Bölgemizin geleceği AB olduğundan ve bu vizyonda başta Hırvatistan olmak üzere AB üye ülkelerinin desteğine sahibiz" dedi.

Bakan Hasani, Hırvatistan'a resmi bir ziyarette bulunuyor. Bakan Hasani daha önce Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenkoviç ile bir araya geldi. Ayrıca, Arnavutluk'un en üst düzey diplomatı Dışişleri Bakanı Gordan Grlic-Radman ile bir görüşme ve basın toplantısı düzenledi. Bakan Hasani, "Hırvatistan'daki Arnavutlar" adlı fotoğraf sergisinin açılışına da katılacak.

Bu, Bakan Hasani'nin Zagreb'e ilk resmi ziyareti. /Telegrafi/

Kaynak: https://telegrafi.com/hasani-ne-zagreb-anetaresimi-ne-e-ardhmja-e-vetme-per-shqiperine/ (Erişim tarihi, 22.04.2024)

Bu içerik 22.04.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 24 kez okundu.