Hardalias: Galatasaray’ın Yunanistan’a girmemesi adına ben emir verdim. Toplum sağlığı konusunda tolerans yok!

Resim
Atina Venizelos Havaalanında yaşanan gelişmeler sonrasında Galatasaray İstanbul’a döndü. Yunan devlet televizyonu ERT tarafından yayınlanan habere göre bir süre havalimanında mahsur kalan takım oyuncuları Yunan kaynaklarından edinilen bilgiye göre korona testine tabi olmayı reddetti. 81 kişilik kafile Pazar günü PCR testi yaptırmış olmalarına rağmen Yunan makamları kendilerinin havalimanında yeniden test yaptırmaları gerektiğini ilettiler. Bunu kabul etmeyen kafile üyeleri “geri dönüyoruz” diyerek ülkeden ayrıldılar. Türk Dış İşleri Bakanı Twitter’dan takınılan bu tavrın kabul edilemez olduğunu duyurdu.
Konu ile ilgili bazı açıklamalarda bulunan Yunan Sivil Savunma Bakanı Nikos Hardalias, uyruğu ne olursa olsun, Yunanistan’a farklı yollarla gelen tüm ziyaretçilerin, Yunan kanun ve korona ile mücadele kuralları gereği yetkililerin talebi doğrultusunda tekrar test yaptırmakla yükümlü olduklarını ifade etti.
Galatasaray kafilesinin havaalanında daha uzun süre beklememesi ve test için numunelerin hızlı bir şekilde alınması adına Bakanlığın ek çalışanlarını o noktada görevlendirdiğini de belirten Hardalias, kafile tarafından yolculuk öncesi doldurulan PLF formlarının havaalanındaki kontrolünde sistemin tüm kafile üyelerine zorunlu hızlı (rapid) test uygulanması ibaresini çıkardığı ve bu bağlamda tüm kafileden hızlı test yapmalarını talep ettiklerini söyledi. Bu zorunluluğu reddeden kafilenin de kendi verdiği emirle ülkeye alınmadığını ve İstanbul’a geri döndüklerini ifade etti.
Yunanistan’da sivil savunma prosedürlerinin takibiyle ilgili olarak halk sağlığı alanında herhangi bir tavizin verilmediğinin altını çizen Hardalias, AB üyesi bir ülke olan Yunanistan’da gerek vatandaş gerekse ülkeyi ziyaret edenler bağlamında insan haklarına tam anlamıyla saygı gösterildiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: https://www.capital.gr/epikairotita/3559108/xardalias-ego-edosa-entoli-na-min-mpei-i-galatasarai-stin-ellada-kamia-ekptosi-se-themata-dimosias-ugeias (Erişim tarihi, 13.07.2021)

Bu içerik 12.07.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 86 kez okundu.