Hajdari: Sırbistan İle Karşılıklı Ticaret İlkesinden Sapmayacağız.

Resim

Kosova Sanayi, Girişimcilik ve Ticaret Bakanı Rozeta Hajdari Salı günü yaptığı açıklamada, Kurti Hükümeti'nin iyi komşuluk için eşitlik ilkesi nedeniyle Sırbistan ile ticari mütekabiliyet konusunu asla bırakmayacağını söyledi.

Hajdari, Sanayi, Girişimcilik ve Ticaret Bakanlığı'nın 2021 planının raporlanması sırasında Ekonomi, Sanayi, Girişimcilik ve Ticaret meclis komisyonunda şu yorumları yaptı.

Komisyon üyelerinin huzurunda, öncelikle karşılıklılık uygulaması için altyapı kapasitelerinin artırılması gerektiğini söyledi.

"İkili meseleleri çok taraflı meselelerle ayırmak güzel. Ben hiçbir zaman karşılıklılık uygulamayacağız demedim. Karşılıklılık temel bir ilkedir, eşitlik ve iyi komşuluk ilkesidir ve bizim yaklaşımımız olacak, bu bir eşitlik ilkesidir. Biz de Kurti hükümeti olarak mütekabiliyet ilkesinden asla ayrılmayacağız. Sırbistan'a gelince, bu daha hassas bir konu, siyasi bir konu ve Başbakan ile birlikte, karşılıklılık önlemlerinin uygulanmasını Kurti hükümetinin yapıcı bir yaklaşımla çözeceğiz, burada ilk önce altyapı kapasitelerini artıracağız" dedi Hajdari.

Kaynak: https://telegrafi.com/hajdari-nuk-te-largohemi-nga-parimi-reciprocitetit-tregtar-serbine/(15.06.2021)

 

Bu içerik 15.06.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 85 kez okundu.