Hajdari (Haydari): Kosova, CEFTA'da gerektiği gibi temsil edilmiyor, Sırbistan ürünleri için anti-damping önlemleri aldık

Resim
Kosova Sanayi, Girişimcilik ve Ticaret Bakanı Rozeta Hajdari (Rozeta Haydari), Kosova'nın Orta Avrupa Serbest Ticaret Anlaşması'nda (CEFTA) gerektiği gibi temsil edilmediğini söyledi.
Ekonomi Komitesi'nde "Kosova ile Sırbistan arasındaki ticaret engelleri" konusunda konuşan Hajdari, Kosova'ya ithal edilen Sırp ürünlerine karşı bazı anti-damping önlemlerinin alındığını ifade etti.
Sanayi, Girişimcilik ve Ticaret Bakanı Rozeta Hajdari (Rozeta Haydari), "Göreve geldiğimden beri Kosova'yı CEFTA'dan faydalanması gereken eşit olmayan bir durumda buldum. CEFTA anlaşması, Kosova'nın Sırbistan ile olan engellerini ele almadı. Kosova orada düzgün bir şekilde temsil edilmiyor. Kosova'nın Birleşmiş Milletler Kosova Geçici Yönetim Misyonu teriminin kaldırılması için Sekreterliğe hiç mektup gönderilmemiş olması nasıl mümkün olabilir? 21 Eylül’de bunu talep eden bir mektup gönderdik. Cevap bekliyoruz. Sırbistan’a karşı Kosova olarak eşit olmak istiyoruz diyen Rozeta Hajdari (Rozeta Haydari),  CEFTA'nın Bölgesel İşbirliği Konseyi'ne müdahale ettiğini ifade etti. Hajdari (Haydari) söz konusu toplantıda aynı zamanda Kosova'ya gelen Sırp ürünlerine karşı alınan önlemlerin bazılarına değindi.

Kaynak:https://telegrafi.com/hajdari-kosova-nuk-eshte-e-perfaqesuar-ashtu-sic-duhet-ne-cefta-kemi-marr-disa-masa-anti-dumping-karshi-serbise/ (Erişim tarihi,  22.11.2021)

Bu içerik 22.11.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 82 kez okundu.