Hackerler Arnavutluk'ta hükümet web sitelerine saldırdı, AKSHI: Durum kontrol altında

Resim

Çeşitli hükümet web sitelerinin hacklendiğine ilişkin haberlerin ardından Ulusal Bilgi Toplumu Ajansı (AKSHI) bir bildiride bulundu. Yetkililer tarafından yapılmış olan bildiride, durumun artık normale döndüğü ve halka açık sayfaların tam faaliyete döndüğü belirtiliyor.

Ulusal Bilgi Toplumu Ajansı (AKSHI) tarafından yapılmış olan açıklamada, Arnavutluk'un uzun süredir saldırganların ve siber suçluların ilgi odağında bulunduğundan bu durumun azami dikkat ile takip edilmesi gerektiğinin altı çizildi.

AKSHI’nin kamuya açık sitelerin çok kapsamlı bir saldırıya maruz kaldığı yönündeki duyurularının devamında yaklaşık 60 dakika sonra durumun normale döndüğü ve hükümete ait web sayfalarının yeniden tam olarak faaliyete geçtiği bildirildi. Duyuruda ayrıca, bu tür saldırıların sistemlerin ve içindeki verilerin güvenliğiyle hiçbir ilgisi olmadığını, yalnızca kamuya açık web sitelerinin engellenmesiyle sınırlı olduğununun altı çizildi.

Siber ve bilgi güvenliği dijital çağın en büyük zorluklarından biridir. Arnavutluk ise, uzun süredir saldırganların ve siber suçluların ilgi odağı haline gelmiş bulunmaktadır. Tehditlerin zamanında tespiti, hızlı tepki verilmesi ve güvenliğin güçlendirilmesi, azami dikkat ile birlikte, saldırıların zamanına ve şekline göre uyarlanmış önlemlerin alınmasını gerektiren karmaşık bir süreci oluşturduğu ifade edilmektedir.

Kaynak: https://telegrafi.com/hakerat-sulmojne-faqet-qeveritare-ne-shqiperi-akshi-situata-eshte-ne-normalitet/, (Erişim tarihi, 27.12.2023).

Bu içerik 27.12.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 26 kez okundu.