Güney Kore, Saraybosna'da büyükelçilik açmayı planlıyor

Resim
Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi dönem başkanı Željko Komšić, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu vesilesiyle bulunduğu New York'ta Güney Kore Cumhurbaşkanı Yoon Suk Yeol ile bir araya geldi. Bosna Hersek ve Güney Kore arasından en üst düzey yetkililer seviyesinde gerçekleşen bu ilk görüşme sırasında Yoon Suk Yeol ve Željko Komšić, yakın zamanda üzerinde anlaşmaya varılan ekonomik işbirliği anlaşmasını duyurarak, bu anlaşma yoluyla iki ülkenin işbirliği potansiyelini hayata geçirmeye yönelik ortak adımların atıldığını ifade ettiler.
Güney Koreli lider Yoon Suk Yeol, ülkesinin Saraybosna'da büyükelçilik açmayı planladığını duyurdu ve Bosna Hersek'e, Expo 2030 hedefinde Güney Kore'yi desteklemesi için çağrıda bulundu.
Željko Komšić, Bosna Hersek ile Güney Kore arasındaki mükemmel siyasi ilişkilerin altını çizdi ve başta ekonomi olmak üzere tüm alanlarda işbirliğinin geliştirilmesine yönelik büyük bir gereksinim olduğunun altını çizdi. Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi’nin dönem başkanı, Güney Koreli meslektaşını Bosna Hersek'e resmi olarak davet etti.
 

 

Bu içerik 19.09.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 34 kez okundu.