Güçlendirilmiş denetim statüsüne 20 Ağustos’ta son

Resim

Avrupa Birliği Ekonomi Bakanları Konseyi’nin 16 Haziran tarihinde almış olduğu karar artık resmileşti ve Yunanistan’da güçlendirilmiş denetim statüsünün uzatılmamasına ilişkin karar Ekonomi Bakanı Hristos Staikouras’a iletildi. 2018 yılı itibarıyla memorandum statüsünden çıkan Yunanistan güçlendirilmiş denetim statüsünde bulunmaktaydı. Altı ayda bir AB Komisyonu tarafından ilerleme raporları yayınlanmaktaydı ve bu raporlar neticesinde her seferinde anılan statü yenilenmekteydi.
Ancak son rapor çerçevesinde Komisyon Yunanistan’ın göstermiş olduğu ilerleme doğrultusunda 21 Ağustos’tan itibaren basit denetim statüsünde yer almaya başlayacağını açıkladı. Basit denetim statüsü gereği denetimin daha gevşek olması ve Yunanistan tarafından hazırlanan değerlendirme raporlarının altı aylık olması beklenmektedir. Bu yeni statünün ise Yunanistan’ın almış olduğu resmi kredilerin %75’nin ödenmesinin tamamlanmasına kadar devam edeceği belirtilmektedir. Öte yandan Komisyon son raporunda Yunanistan’ın borcunu hafifletmek için öngörülen 750 milyon avroluk son yardım dilimini alabilmesi için eksik olan yükümlülüklerini yerine getirmesi gerektiğini bir kez daha yineledi.

Kaynak: https://www.kathimerini.gr/economy/561992686/telos-sto-kathestos-enischymenis-epopteias-stis-20-aygoystoy/ (Erişim tarihi, 09.08.2022).

Bu içerik 09.08.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 57 kez okundu.