Grlić Radman: Bulgaristan'ın Avrupa yolundaki Bosna Hersek’e verdiği destekten dolayı özellikle takdir ediyorum

Resim
Hırvatistan Dışişleri Bakanı Gordan Grlić Radman, Bulgar meslektaşı Marija Gabriel ile yaptığı görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, Hırvatistan ile Bulgaristan'ın AB ve NATO içerisinde yakın konumlara ve benzer çıkarlara sahip olduğunu söyledi ve özellikle Bulgaristan'ın Avrupa yolundaki Bosna-Hersek’e verdiği desteği takdir ettiğini belirtti.
Grlić Radman ve Gabriel, Avrupa Birliği'ni, Güneydoğu Avrupa'ya doğru genişletme sürecinin devam etmesi gerektiği konusunda da anlaştılar, ancak Grlić Radman, hukukun üstünlüğüne saygı, iyi komşuluk ilişkileri, ulusal azınlıklara saygı ve dış ve güvenlik politikasının AB ile uyumlu olması gibi kriterlerin yerine getirilmesi gerektiğini söyledi.
Hırvat diplomat,  Bulgaristan, Schengen bölgesi ve Avro Bölgesi'ne tam üye olma çabalarında Hırvatistan'ın desteğine güvenebileceğini ve Zagreb ile Sofya'nın OECD'ye katılıp birbirlerine destek olmak istediklerini ifade etti.
Gabriel, Hırvatistan ve Bulgaristan'ın aynı değerleri paylaşan "dost ve müttefik" ülkeler olduğunu vurguladı ve Bulgaristan'ın Avro Bölgesi ve Schengen'e girme çabalarına destek verdiği için Grlić Radman'a teşekkür etti. Ayrıca, Zagreb ile Sofya arasında, Ukrayna'ya ve Gazze'deki savaşa desteğin sürdürülmesi gerektiği konusunda bir fikir birliğinin oluşmasından memnuniyet duyduğunu söyledi.

Bu içerik 20.02.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 17 kez okundu.