Grlić Radman: “Dodik’in, Bosna Hersek hakkında yaptığı açıklamalar barış için bir tehdit değil”

Resim

Hırvatistan Dışişleri Bakanı Gordan Grlić Radman, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Sırp Cumhuriyeti madalyasıyla ödüllendirilmesinin "coşkuyla değil, kınamayla karşılandığını" söyledi.
Sırp Cumhuriyeti entitesi tarafından kutlanan 9 Ocak münasebetiyle Dodik, kişi ve kurumlara elliye yakın madalya verirken, listenin ilk sırasında Putin yer aldı.
"Hırvatistan'ın, tarih ve demokrasi bağlamında doğru tarafta olduğunu her zaman belirtiyoruz” diyerek sözlerine başlayan Hırvat Bakan Grlić Radman, Putin’e verilen madalya ile ilgili olarak ise, “Putin'in Ukrayna'yı işgal ettiği için tüm demokratik dünya tarafından kınandığı bir dönemde bu hareket kesinlikle coşkuyla değil, kınamayla karşılandı" dedi.
Ayrıca Dodik’in, Bosna Hersek’in parçalandığına ve Sırp Cumhuriyeti'nin Sırbistan ile birleştirildiğine yönelik açıklamaları üzerine Hırvat Bakan, “Dodik'in bunu neden yaptığını bilmiyoruz, sık sık bu söz dağarcığını kullanıyor. Ancak Dodik'in eylemleri ve sözleri, bölgenin barışı ve istikrarı için bir tehdit değil” dedi.
 
Bu içerik 10.01.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 40 kez okundu.