Grlić Radman, “Batı Balkanlar’ın Dost Ülkeleri Toplantısı” için Roma’da

Resim

Hırvatistan Dışişleri ve Avrupa İşleri Bakanı Gordan Grlić Radman 05.02.2024 Pazartesi günü, Batı Balkanların Dost Ülkeleri ve Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları toplantısına katıldı. Grlić Radman toplantı sonrasında, Bosna Hersek’in Avrupa Birliği’ne katılım müzakerelerinin başlatılmasına yönelik olan desteğini yineledi.

Basın açıklamasında Grlić Radman, "Genişlemenin yeniden AB'nin gündeminde olduğunu ve AB'nin en üst makamlarınca tartışıldığını belirtmekte fayda var. AB liderlerinin Batı Balkanlar'a üyelik perspektifine yönelik güçlü bir siyasi kararlılığı var." dedi. Grlić Radman ayrıca Hırvatistan’ın Batı Balkanlar’a olan yaklaşımına dikkat çekerek “Altyapı, sağlık, eğitim ve kültür projeleri aracılığıyla Batı Balkanlar'ın kalkınmasını desteklemeye yönelik çok yönlü yaklaşıma sahibiz. Dijital ve yeşil kalkınma da dahil olmak üzere genel sosyo-ekonomik kalkınmaya özel olarak odaklanmaktayız. Kalkınma, işbirliği ve insani yardım alanları ise en büyük önceliğimizdir" dedi.

26 Haziran 2023'te Hırvatistan, Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Yunanistan, Slovakya, İtalya ve Slovenya Dışişleri bakanları, Batı Balkanlar’ın Dost Ülkeleri Grubu’nun genişlemesini güçlü bir şekilde destekleyen Göttweig Bildirisi’ni kabul etmişti.

Kaynak:https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/grlic-radman-s-ministrima-europske-unije-grupe-prijatelja-zapadnog-balkana-15423587  (Erişim tarihi, 06.02.2024)

Bu içerik 05.02.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 20 kez okundu.