Glavchev’in kuracağı geçici hükümette olası bakan isimleri gündeme geldi

Resim

Bulgaristan belirleyici bir siyasi haftaya giriyor. Önümüzdeki altı gün içinde başbakan adayı Dimitır Glavchev’in geçici hükümetin içeriğini sunması gerekiyor.

Bakanların tam isim listesi için verilen süre cumartesi günü doluyor. O zamana kadar Dimitır Glavchev 'in uzman, profesyonel ve siyasete bulaşmamış 20 kişiyi bulmuş olması gerekiyor.

Cumartesi günü Dimitır Glavchev’in mazbatasını almasının ardından kimlerin bakan olacağına ilişkin spekülasyonlar şimdiden başladı. Gayrı resmi olarak, görevdeki bazı bakanlar görevlerinde kalmaya hazır olduklarını açıkladılar bile. Bunlar arasında Kalin Stoyanov ve Kiril Vatev de bulunuyor.

Öte yandan kabinenin dört temsilcisi kesin olarak Ulusal Meclis’e milletvekili olarak dönecek ve şimdiye kadar koltuklarını dolduranların yerini alacak. Bunlar Başbakan Nikolay Denkov, Maliye Bakanı Asen Vasilev, Adalet Bakanı Atanas Slavov ve Bölge Kalkınma Bakanı Andrey Tsekov. Bu bakanların geçici kabinede yer almayacakları kesin. Savunma Bakanı Todor Tagarev ve Spor Bakanı Dimitır Iliev de gelecek kabinede yer almayacaklarını düşünüyor.

Bu arada olası bakan isimleri hakkında da haberler çıktı: Plovdiv eski Belediye Başkanı Zdravko Dimitrov spor bakanı, Pediatri Başkanı Blagomir Zdravkov da sağlık bakanı olabilir. Öte yandan turizm örgütleri Martin Zahariev’in turizm bakanı olmasını öneren bir açık mektup yayınladı.

Cumhurbaşkanı oylamanın 9 Haziran'daki Avrupa seçimleriyle birlikte yapılmasını tavsiye etti. Glavchev'in 9 Haziran'dan itibaren geçici başbakan olarak görev yapabilmesi için salı günü Ulusal Meclis'in olağanüstü bir oturumla Glavchev'in izne ayrılmasına ve göreve başlamasına olanak tanıyan üç yasadaki değişiklikleri tamamlaması bekleniyor.

Kaynak: https://novini.bg/bylgariya/politika/837857  (Erişim tarihi, 01.04.2024)
Bu içerik 01.04.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 11 kez okundu.