Gerilim! Borisov Petkov’a karşılık verdi

Resim

GERB lideri Boyko Borisov, Kiril Petkov’un açıklamalarına karşılık verdi:
“Petkov, dün bizim palavracı olduğumuzu ve övündüğümüzü söyledi, burada ilk imzaladığım tüm yasaları, kararları ve diğer her şeyi ortaya koydum. Petkov’a cevaben tek bir cümleyle yanıt vereceğim: Siyasette en önemlisi matematiktir. Özellikle güvensizlik oyu ile karşı karşıya olduğunuzda hesabınızı iyi yapmanız gerekir. 30’dan fazla milletvekili olanların, 69 milletvekili olanlara övündüklerini açıklaması yersiz. Çünkü biz olmadan ilerlemeniz imkânsız”.
Petkov ve sendikaların kendisiyle görüştüğünü, birlikte tüm sorunları ele aldıklarını açıklayan GERB lideri Borisov, İsrail-Filistin geriliminde personeliyle birlikte hızlı tepki veren Bulgaristan Dışişleri Bakanı Mariya Gabriel’i tebrik etti.
GERB lideri Borisov, Ortadoğu’daki krize ilişkin açıklamalarına şöyle devam etti:
“İsrail’de yaşananlar tehlikeli ve korkunçtur, Rusya-Ukrayna savaşından bile daha tehlikelidir. Bu çatışma dünyadaki pek çok dengeyi değiştirecek güçtedir. Bulgaristan şu ana kadar dengeli bir politika izledi. Dışişleri Bakanı Mariya Gabriel çok hızlı tepki verdi. Bölgedeki Bulgarları bir uçağa bindirdiler ve buraya tahliye ettiler. Tahliye konusunda diğer ülkelere de yardımcı olmak için hazırız”.
Bu içerik 08.10.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 83 kez okundu.