"Gerginlikleri barış içerisinde çözün" / Avrupa Komisyonu Başkanı AB'den diyalog önerdi”

Resim

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen altı bölgeye yapacağı ziyaretlerine Başbakan Edi Rama tarafından karşılandığı Arnavutluk’ta başladı.

Ursula von der Leyen, Fushë Krujë'de AB fonları sayesinde tamamlanan birçok eğitim tesisinden biri olan Korb Muca okuluna gitti.

Başbakan Edi Rama ile düzenlediği ortak basın toplantısında Von der Leyen, AB ile ilk hükümetler arası toplantının düzenlenmesi için Arnavutluk'a yeşil ışık yakılması konusunda iyimser tavırlar sergiledi.

Von der Leyen “Ben bunun gerçeğe dönüşmesi ve Birinci Hükümetlerarası Konferans’ın yapılması konusunda kararlıyım. Yani üyelik görüşmelerine başlansın. Biz bu konuyu geçmişte de ele aldık ve bu konuda çalışamaya devam ediyoruz. Bu sürecin ilerlemesini gerçekten istiyorum, umuyorum bu yılın sonundan önce başlama fırsatımız olmuş olur. Arnavutluk’u adalet reformuyla ilgili kaydettiği ilerlemeden dolayı tebrik etmek istiyorum.” dedi.

Başbakan Edi Rama ise Komisyon başkanının iyimser tavırlarına cevaben, AB tarafından birçok kez ihlal edilen son tarihler için bir son tarih belirleme niyetinde olmadığını söyledi. Bu görüşmelerin ardından Avrupa Komisyonu Başkanı, Tiran'da Cumhurbaşkanı Ilir Meta ile de bir araya geldi.

Bu içerik 29.09.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 94 kez okundu.