GERB-UDF ve Değişime Devam- Demokratik Bulgaristan, bütçe ile ilgili tüm sorunların çözülmesi konusunda anlaştı

Resim
GERB-UDF ve Değişime Devam- Demokratik Bulgaristan (DD-DB) arasında Parlamento’da yapılan liderler toplantısında bütçe ile ilgili tüm sorunların çözüleceği konusunda anlaşmaya varıldığını belirten DD-DB Eş Başkanı Kiril Petkov, 10 saatten fazla süren toplantıda 2023 bütçe taslağını ikinci okumada kabul eden Bütçe Komisyonu’ndaki tartışmalara atıfta bulundu. Petkov, “Bulgaristan, vatandaşlarına gerçekten hizmet edecek bir bütçeye sahip olacak” diye konuştu.
Demokratik Bulgaristan Eş Başkanı Hristo Ivanov, bütçedeki gelir tedbirleriyle ilgili komisyonda şüphe yaratan kararlar etrafında çoğunluğun birleştiğini söyledi. E-ödeme önlemlerinin uygulanacağı şirketlerin, 50’den fazla personeli bulunması yönündeki orijinal fikrin aksine, 100’den fazla personeli bulunması gerekecek. İvanov diğer tedbirlerin de kabul edileceğini açıkladı.
İvanov, GERB-UDF ve DD-DB arasındaki yönetim ve karar alma mekanizmasına ilişkin metinlerin de netleştirilmekte olduğunu sözlerine ekledi.
Başbakan Nikolay Denkov, hükümet toplantısı başlamadan önce yaptığı açıklamada, geçtiğimiz günlerde yapılan Bütçe ve Maliye Komisyonu toplantısında, daha önce Bakanlar Kurulu tarafından hazırlanan ve karar için Ulusal Meclise sunulan mali düzenlemeleri desteklemeyen bazı yanlış kararlar alındığını belirtti.
Denkov, hükümeti destekleyen partilerin liderlerinin, hükümet programının uygulanabilmesi için gerekli düzenlemelerin yapılmasına ilişkin taahhütlerini yerine getireceklerini umduğunu ifade etti. Denkov, “Program, mali destek olmaksızın sadece bir dizi iyi niyetten ibaret olacaktır” diye ekledi.

Bu içerik 26.07.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 24 kez okundu.