GERB-SDS İttifakı, Meclise hükümet hakkında gensoru önergesi sunuyor

ResimBulgaristan’ın Avrupalı Geleceği İçin Vatandaşlar (GERB)-Demokratik Güçler Birliği (SDS) İttifakı Meclis Grubu’nun, bugün (15.06.2022) Meclis Başkanlığına Kiril Petkov hükümetinin kamu maliyesi ve ekonomi politikasında başarısız olduğu gerekçesiyle gensoru önergesi sunacağı bildirildi.

Dün basın mensuplarına açıklamalarda bulunan GERB partisi temsilcileri, ayrıca erken seçimin bu durumda en iyisi olmadığını; ancak daha az kötü bir karar olacağını söyledi. Eski Başbakan Yardımcısı Tomislav Donçev, “Tüm kararların kötü olduğu bir duruma geldik. Erken seçimler daha az kötü bir karar olacak” ifadelerini kullandı.

Muhalefet, ayrıca ilişkilerin açıkça tehdit, gasp, baskı ile düzenlendiği ve desteğin muhtemelen pazarlık yoluyla sağlandığı bir koalisyonun söz konusu olduğunu da vurguladı. Donçev, “En önemlisi de bu acı artık sona ermeli. Bu herkes için, ortaklar için, milletvekilleri için de acı bir durumdur” diye ekledi.

Ayrıca GERB partisi 1997'de olduğu gibi Bulgaristan'ın dörtnala yükselen bir enflasyonla karşı karşıya olduğunu ve bugün yaşanan enflasyonun savaştan kaynaklanmadığını savundu. Eski Ekonomi ve Enerji Bakanı Delyan Dobrev, “Ülkemizde enflasyon oranı %15 ise, Avrupa'da %8'dir. Savaştan Bulgaristan'dan çok daha fazla etkilenen ülkelerde enflasyon iki kat daha düşüktür. Bu hükümet istifa etmeli, bu hükümet beceriksiz ve lobici olarak anılacak” dedi.

 

 

Bu içerik 15.06.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 123 kez okundu.