GERB lideri DD-DB’nin önerdiği hükümet listesi hakkında: “Böyle bir kabine olması mümkün değil” dedi

ResimDeğişime Devam - Demokratik Bulgaristan (DD-DB) tarafından önerilen kabine listesini yorumlayan GERB lideri Boyko Borisov, salı günü yaptığı açıklamada böyle bir hükümetin mümkün olamayacağını söyledi. Borisov sözlerine şöyle devam etti: “Önerilen kabine listesinde aleyhinde kötü bir şey söyleyemeyeceğim birkaç isim var - savunma ve çevre bakanı önerisi gibi- ancak onlar [DD-DB] bu öneriler için yanlış zamanı seçtiler.”
GERB lideri sözlerini şöyle sürdürdü: “İki seçimdir halk onların [DD-DB] tek başlarına iktidar olamayacaklarını söylüyor. Aynı şeyi bize ve diğer siyasi partilere de söylediler.” Borisov’a göre, düzenli ve istikrarlı bir hükümet ancak ortak bir kabinede gerçekleşebilir ve GERB, DD-DB’nin tek dostu. “Bizim için kabinenin tamamen tek partiden oluşması kabul edilemez ve Değişime Devam eş lideri Assen Vasilev ve Nikolay Denkov’un kabinede yer aldıkları göz önüne alındığında önerilen hükümet listesi tek partiden oluşmuş oluyor; ancak öte yandan bu iyi bir şey, çünkü onlar sorumluluk almış oluyorlar. Bununla birlikte, önde gelen uzmanlarımıza şablonda bakan olarak yer verilirse, düzenli bir hükümetin kurulabileceğini düşünüyorum” dedi.
Günün ilerleyen saatlerinde Rusçuk’ta gazetecilere açıklama yapan Borisov, düzenli bir hükümetin kurulmasını umduğunu ancak partisinin DD-DB’nin önerdiği hükümet listesini desteklemeyeceğini söyledi. “Bize önde gelen isimleri göstermelerini istedik ve onlar da gösterdiler. Şimdi listenin düzeltilmesi için çalışmaya devam edeceğiz. Bu liste şu anda bir şablon, çalışmaya yönelik bir taslak ve daha sonra üzerinde çalışacağız” dedi.
Tekrar erken seçim yapılmaması yönündeki umudunu da dile getiren Borisov, “bu devlet için kötü olur” dedi.

Bu içerik 02.05.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 33 kez okundu.