GERB lideri Borisov Rusya-Ukrayna gerginliği nedeniyle Ulusal Meclis’in olağanüstü toplanmasını talep ediyor

Resim

GERB lideri Boyko Borisov, partinin basın merkezinden yaptığı açıklamada, Meclis’in olağanüstü toplanması için 59 milletvekilinin imzasını sunduklarını bildirdi. Borisov, NATO’nun savaş hazırlığı içinde olmasının, Bulgaristan’ın da savaş hazırlığı içinde olması anlamına geldiğini, uluslararası arenada Bulgaristan’ın tamamen izolasyon sürecinde olduğunu belirterek, Rusya ve Ukrayna arasındaki krizi görüşmek üzere AB dışişleri bakanları toplantısına katılmadıkları için Hükûmeti ve özellikle de Dışişleri Bakanını tenkit etti.

Rusya ve Ukrayna arasındaki krizle ilgili olarak AB Dışişleri Bakanları Konseyi’nin toplandığını ve Bulgaristan’ın orada bir bakan tarafından değil de bir bakan yardımcısı tarafından temsil edilmesinin kabul edilemez olduğunu ifade eden Borisov, NATO’nun savaş hazırlığı içinde olduğu bir zamanda, Bulgar ordusunun ne durumda olduğunu sordu.

GERB lideri verdiği demeçte, Romanya Cumhurbaşkanı’nın Danışma Kurulunu topladığını ve ardından bir açıklama yaptığını hatırlattı ve herhangi bir askerî harekâtta sadece gaz tedarikinde sorunların yaşanmayacağını, bunun dışında Karadeniz’deki gemiler sebebiyle turizmin de sekteye uğrayacağının altını çizdi.

Bu içerik 24.01.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 72 kez okundu.