GERB Lideri Borisov: Sadece alışılmadık bir yönetişim bizi mevcut krizden çıkarabilir

Resim

GERB lideri Boyko Borisov, Salı günü GERB-UDF Parlamento Grubu milletvekilleriyle partisinin genel merkezinde yaptığı ve sosyal medyadan canlı yayınlanan toplantıda, son iki yılın ardından içinde bulunduğumuz krizden ancak alışılmışın dışında bir yönetimle çıkılabileceğinin ortaya çıktığını söyledi.
GERB lideri, “Artık rakip değilmişiz ya da iki partinin arasındaki görüş ayrılıklarında bir değişiklik olmuş gibi bir izlenim edinmeyin” dedi. Borisov, günün erken saatlerinde Değişime Devam-Demokratik Bulgaristan (DD-DB) liderleriyle Ulusal Meclis’te yapılan toplantı hakkında milletvekillerini bilgilendirdi. Borisov’a göre hükümetin kurulması konusunda ilerleme yok; ancak yönetişim programı konusunda ilerleme var. Borisov, birinci parti olan GERB’e hükümet kurma yetkisi verilene kadar DD-DB’den herhangi bir yanıt alamaması halinde bir azınlık kabinesi önereceğini söyledi.
Borisov, program kapsamında başarılması gereken asgari hedefleri önce bir bütçe taslağı hazırlamak ve yasaları geçirmek, ardından da bir tur daha seçimlere gitmek olarak belirledi. Ona göre azami hedef ise “iyi bir siyasi uzman hükümeti” kurmak.
Borisov’a göre önümüzdeki günlerde çalışmalar yönetişim programı üzerinde yoğunlaşmalı. Daha önceki toplantıdan söz eden Borisov, DD-DB eş lideri Assen Vasilev ile “içinde bulunduğumuz standart dışı durum karşısında standart dışı çözümler hakkında” görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi. Borisov, önümüzdeki bir ya da iki hafta içinde çözüme kavuşturulması gereken konular üzerinde görüştüklerini söyledi. “Ortak bir yönetişim programına sahip olduğumuzda, iyi bir şey ortaya koyup koyamayacağımızı göreceğiz” diye ekledi.
Toplantıdan duyduğu memnuniyeti dile getiren Borisov, özellikle Assen Vasilev ile çalışılabileceğini; çünkü Vassilev’in (DD-DB)’nin neyi yanlış yaptıklarını ve bunu nasıl düzelteceklerini bildiğini sözlerine ekledi. Borisov, “Ben böyle hissediyorum” dedi.
GERB Genel Başkan Yardımcısı Tomislav Donçev ise çarşamba gününden itibaren GERB-UDF programı üzerinde çalışan tüm ekibe “uzlaşı alanlarının neler olduğunu görmek için meslektaşlarıyla birlikte çalışma formatını belirlemelerini” önerdiğini belirtti.
GERB-UDF Meclis Grup Başkanı Dessislava Atanassova, çarşamba günü DD-DB ile birlikte aile içi şiddetten korunmaya ilişkin bir yasa tasarısını masaya yatıracaklarını ve bunun iki parlamento grubu arasında yasama alanında işbirliğinin başlangıcı olacağını söyledi.

Bu içerik 26.04.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 33 kez okundu.