GERB, Borisov’u yeniden parti başkanlığına seçti

Boyko Borisov oy birliği ile yeniden Gerb Partisi’nin genel başkanlığına seçildi. Borisov, tek aday olarak girdiği yarışta 943 delegenin oyunu almayı başardı. Borisov, 10 Ocak 2010’dan beri GERB Partisi’nde genel başkanlık görevini yürütmektedir. Parti, 3 Aralık 2006’da kurulduğunda resmi olarak parti başkanı Tsvetan Tsvetanov’du. Tsvetanov 2010 yılına kadar bu görevini sürdürdü. Ancak buna rağmen partinin esas liderinin Borisov olduğu biliniyordu. Borisov GERB genel başkanlığına en son 26 Kasım 2017’de seçilmişti.

Borisov genel başkan seçilmesinin ardından şu açıklamalarda bulundu: “Vejdi gibi emekli olmayı bekliyorum ama dışarıda neler olduğunu görüyorsunuz. Savaş sırasında komutan değişmez. Bu yüzden Tomislav Donçev ve Daniel Mitov’u daha önce olduğu gibi başkan yardımcıları olarak öneriyorum. Onlar hakkında uzun uzun konuşabilirim, ancak şunu da belirtmeden geçemeyeceğim. Hiçbir partide onlar gibi insanlar yok” Donçev ve Mitov sadece bir çekimser oya karşılık 943 lehte oy alarak bu göreve seçilmiş oldu.

Borisov, IMRO’nun 25 yıldır başkanlığını yürüten Krasimir Karakaçanov’un elindeki en uzun süre parti lideri olma rekoruna henüz ulaşabilmiş değil. Karakaçanov’u 23 yıl boyunca HÖH Partisi’nin liderliğini yürütmüş olan Ahmet Doğan takip etmiştir.

Bu içerik 13.03.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 77 kez okundu.