Georgi Ganev: 2022 yılı bütçesi yaklaşık 5-6 milyar leva borçla krizde olacak

Resim

47. Ulusal Meclis’te Demokratik Bulgaristan Partisi milletvekili olarak görev yapan Georgi Ganev gelecekte kurulacak hükûmete katılıp katılmama konusunda partisinin bir kararı olmadığını açıkladı. Koalisyon kabinesi kurulması konusunda iyimser olduğunu dile getiren Ganev’e göre, 2022 yılı bütçesi pandemi ve buna ilişkin kısıtlamalar dolayısıyla bir kriz bütçesi olarak görünüyor. Çünkü devlet bütçede belirecek açık nedeniyle yaklaşık 5-6 milyar leva tutarında borç ödemek zorunda kalacak.

Ganev, ekonomik açıdan bakıldığında yapılması gereken ilk hamlenin COVID-19’a karşı kısıtlamaların bir an önce kaldırılabileceği bir noktaya gelmek olduğuna, bu noktaya gelmenin de büyük oranda aşılanma ve doğal olarak kazanılmış bağışıklıkla mümkün olduğuna dikkat çekti. Ganev yeni hükûmetin kesinlikle kabine tarafından hazırlanan bütçe tasarısını kullanmak zorunda kalacağını; ancak 2022 bütçesinin yılsonuna kadar kabul edilmesinin mümkün olmadığından Ocak 2022’nin sonuna kadar yıllık bütçe çerçevesinin kabul edilmesi için çalışmaların devam edeceğini vurguladı.

Ganev ayrıca halkın devlet tarafından yapılan harcamalardan çok düşük pay aldığına ve şu ana kadar yapılan görüşmelerde kamu harcamalarının daha sıkı kontrolü için irade vurgusunun öne çıktığını belirtti. Ganev son olarak, Demokratik Bulgaristan Partisi’nin hiçbir durumda vergi yükünü artırma taraftarı olmadığını, bilakis mümkün olduğunca vergileri azaltmak amacı güttüğünün de altını çizdi.

Bu içerik 29.11.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 63 kez okundu.