Genç Kalemler Derneği Türkiye’de depremzedelere iftar verdi

Resim
Gostivar Aşağı Banisa merkezli Genç Kalemler Derneği, depremden mağdur olan Malatya’nın Battalgazi ilçesi ve Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde depremzedelere iftar yemeği verdi.

Genç Kalemler Derneği tarafından şu açıklamada bulunuldu:
“Ana vatanımız Türkiye Cumhuriyeti’nde gerçekleşen doğal afet Balkanlar’da yaşayan bizleri çok fazla üzmüştür. Depremin ilk gününden itibaren ihtiyaç sahibi olan depremzede ailelerin ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında küçük de olsa katkıda bulunmaya çalıştık. Bu doğrultuda geleneksel olarak Genç Kalemler Derneği gönüllüleri olarak yaptığımız iftarı bu sene deprem bölgesinde gerçekleştirmeye karar verdik. Malatya-Battalgazi’de 600 kişiye iftar ve sahur, Kahramanmaraş-Afşin’de de 250 kişiye iftar ikramında bulunduk. Derneğimizin değerli gönüllülerine ve hayırseverlerine şükranlarımızı arz ederiz.”
Gostivar Aşağı Banisa merkezli dernek, kısa bir süre önce ülkemizde gerçekleşen deprem felaketi nedeniyle bölge halkı ile dayanışma içerisinde olduklarını göstermek için daha önce de yardım organizasyonları düzenlemiş, bir nebze de olsa yaraların sarılmasına katkıda bulunmaya çalışmıştır.

Bu içerik 13.04.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 73 kez okundu.