Geleneksel Enihan Baba kurban merasiminde 4000 Müslüman ve Hristiyan bir araya geldi

Resim

Smolyan (Paşmaklı) iline bağlı Banite ilçesinde bulunan Enihan Baba türbesinde her yıl geleneksel olarak birtakım ibadetler icra edilmek üzere bir araya gelinmektedir. Önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da sağlık ve bereket için kurbanlar kesilip mevlid-i şerif okunmuştur. Dini merasim 4000 Müslüman ve Hristiyan’ı bir araya getirmiştir.
Müslüman ve Hristiyanları aynı sofra etrafına toplayan dini merasim için 12 kurbanlık inek ve boğa iş adamları Seyyit ve Ahmet Bançevi tarafından temin edilmiştir. Merasimde yer alan Haskovo (Hasköy) Bölge Müftüsü Erhan Recep ve Eski Cami İmamı Mümün Ramadan, katılımcılara hitaben yaptıkları selamlama konuşmalarında bölge halkına barış ve anlayış ruhu içerisinde yaşamaya devam etme çağrısında bulundular.
Her yıl Enihan Baba Türbesi yanında yapılan kurban merasimi, 20. yüzyılın başında göç eden Davidkovo ve Zagrajden köylerinden ailelerin evlatlarını ve sakinlerini bir araya getirmektedir. Bu dini merasim aynı zamanda farklı dine mensup insanların bir asırdan fazla bir süredir nasıl bir arada yaşadıklarını göstermesi açısından eşsiz bir örnektir.

Bu içerik 26.07.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 60 kez okundu.