Geer doğruladı: Kuzey Makedonya'da Avrupa fonlarının istismarına ilişkin soruşturmalar var

Resim
Avrupa Birliği’nin (AB) Üsküp Misyon Şefi David Geer, bugün Manastır’da MİA Haber Ajansı’ndan bir gazetecinin sorusu üzerine, Avrupa Yolsuzlukla Mücadele Ofisi - OLAF'ın soruşturmalarının sonucunda suç unsurunun bulunması halinde, Cumhuriyet Savcılığı’na bildirileceği ve savcının harekete geçmesinin bekleneceği, kendilerinin ise bu durumu yakından takip edeceklerini söyledi.
Büyükelçi Geer bugünkü açıklamasında, merkezi Brüksel'de bulunan Avrupa Yolsuzlukla Mücadele Ofisi'nin (OLAF), Avrupa fonlarının kötüye kullanılması konusunda Avrupa kurumları ve Kuzey Makedonya makamları için öneriler hazırladığını doğruladı.
Açıklamalarının devamında Geer, “Bu, AB'nin Avrupalı vergi mükelleflerinden gelen paranın Kuzey Makedonya'da harcanma biçimine ne kadar ciddi yaklaştığının ve nasıl kontrol ettiğinin bir göstergesidir. OLAF'ın AB parasının nasıl harcandığını araştıran çok ciddi bir kurum olduğunun altını çizmek istiyorum. Belli bir sayıda olduğunu biliyorum ama soruşturmalarla ilgili ayrıntılardan haberdar değilim. Soruşturmanın bir parçası olan çeşitli kuruluşlar olduğunu söyleyebilirim. Araştırmaların yolsuzluk şüphesi ile sonuçlanması durumunda, bunu Cumhuriyet Savcılığı’na bildirip, savcının harekete geçmesini bekleyeceğiz. Biz ise bu durumların yakından takipçisi olacağız.” dedi.

Kaynak:https://www.vesti.mk/article/64c12b59a2447ed76f994216, (Erişim tarihi, 26.07.2023).

 

Bu içerik 26.07.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 28 kez okundu.