Gazeteci-Şair Murtaza Büşra hayatını kaybetti

Resim
76 yaşında amansız hastalığa yenik düşen gazeteci ve şair Murtaza Büşra 28.06.2022 tarihinde öğle namazından sonra Priştine Kent Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

1946 Priştine doğumlu Murtaza Büşra, ilk ve ortaokulu Türkçe okuduktan sonra yine Priştine’de Yüksek Pedagoji Okulu’nun ilk mezunlarından biridir. Yüksek Pedagoji Okulu’ndan mezun olduktan sonra Priştine’de bir süre öğretmen olarak görev yaptı.

Priştine Radyosu Türkçe redaksiyonunda 1974-1999 yılları arasında gazeteci, editör ve çocuk programları yapımcısı olarak çalıştı.

30 küsur yıllık gazetecilik mesleğinde Kosova ve Kuzey Makedonya’da Türkçe eğitimin sürdürüldüğü okullarda röportajlar hazırlayıp, çocuklarla yaptığı bu söyleşileri Priştine Radyosu’nun çocuk dinleyicilerine aktarmıştır. Bununla birlikte okullarda Türkçe eğitimi hususunda karşılaşılan sorunları da aktarıp,  makamların sorunları ele alıp çözmelerine yardımcı olmuştur.

Murtaza Büşra’nın, Sevgiler (1978) adlı çocuklar için yazılmış şiir kitabı da bulunmaktadır.

Dernek faaliyetlerine de aktif olarak katılan Büşra, Gerçek Kültür ve Spor Derneği’nde edebiyat alanındaki çalışmalara katkısını sunmuştur. Söyleşilerde, edebiyatla veya halkın sorunlarıyla ilgili yapılan sohbetlerde kültürü, ahlakı ve hoşgörüsüyle herkese örnek olmuştur.

Kaynak: https://www.kosovahaber.net/?page=2,12,73290, (Erişim tarihi, 29.06.2022)
Bu içerik 27.06.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 70 kez okundu.