Gërvalla: Kosova Avrupa Konseyi üyeliği konusunda kararlıdır

ResimBrüksel ziyaretinin ikinci gününde Kosova Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri ve Diaspora Bakanı Donika Gërvalla, ilk olarak Avrupa Parlamentosu'ndaki siyasi gruplarla bir araya geldi.
Avrupa Parlamentosu'nda Bakan Gërvalla, Avrupalı Halkların Partisi (EPP) Başkanı Manfred Weber, Avrupa Parlamentosu Yeşiller Grubunun Eş Başkanı Philippe Lamberts ve "Renew" liberal parti grubundan milletvekili Klemen Grošelj ve Yeşiller grubundan Thomas Waitz tarafından kabul edildi.
Bu toplantılar sırasında Bakan Gërvalla, Avrupa Parlamentosu Üyelerini Kosova'nın birçok alandaki etkileyici başarıları ve Avrupa-Atlantik hedefleri hakkında bilgilendirdi. Görüşmelerde Sırbistan'ın Kosova'ya yönelik saldırı eylemi sonrasında yaşanan güvenlik durumu da dâhil olmak üzere Kosova'daki son gelişmeler de ele alındı.
Bakan Gërvalla, Avrupa Parlamentosu'nun 24 Eylül'de Zveçan Banjska’daki Sırp saldırganlığını güçlü bir şekilde kınayan son kararı için Avrupa Parlamentosu milletvekillerine teşekkür etti.
Bakan Gërvalla ayrıca Belçika Senatosu'nda da görüşmelerde bulundu ve burada Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (PACE) Belçika delegasyonu üyesi Senatör Fourat Ben Chikha tarafından kabul edildi ve kendisine Kosova'nın demokrasi alanındaki ilerlemesi ve yönetim, hukuk, insan hakları, dışlanmış gruplar ve azınlık topluluklarının üyelerinin bireysel hakları hakkında bilgi verdi.
 Kosova'nın Avrupa Konseyi üyeliğine olan bağlılığını vurguladı ve üyeliğin hâlihazırda tamamlanmış olan ilk aşamasında Belçika'ya olumlu oy verdiği için teşekkür etti ve Belçika delegasyonunun PACE'e de destek vermesini umduğunu ifade etti.​​
Bu içerik 15.11.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 15 kez okundu.