Fransızlar da Dedeağaç Limanı’nı askeri amaçlı kullanacak

Resim

Dedeağaç Limanı Fransız Silahlı Kuvvetleri tarafından kullanılacak. Dedeağaç Liman Müdürlüğü tesislerinde, Fransa Kara Kuvvetleri Stratejik Nakliye ve İkmal Destek Merkezi’nde görevli Fransız subayların katılımı ile teknik konuları içeren geniş çaplı bir toplantı gerçekleştirildi.

Toplantı, ilk keşif temasından 8 ay sonra Dedeağaç Limanı’nın Fransız Ordusu tarafından kullanımına başlanması amacıyla düzenlendi.

Yunanistan ve Fransa, 28 Eylül 2021’den itibaren Savunma ve Güvenlik alanında iş birliğine yönelik stratejik ortaklık kurulmasına ilişkin bir anlaşma imzaladılar.

Anlaşmanın ikinci maddesi, taraflardan birinin egemenlik alanında silahlı saldırıya uğraması halinde diğer tarafın yardım etmesini öngörüyor. Bu maddede belirtildiği üzere, “Birleşmiş Milletler Şartı’nın 51. maddesi uyarınca herhangi birinin topraklarına karşı silahlı saldırı gerçekleştirilirse, taraflar ortaklaşa karar verirlerse, ellerinden gelen tüm uygun araçlarla ve gerekirse silahlı kuvvet kullanarak birbirlerine yardım ve katkı sağlayacaklardır.”

 

Kaynak:https://birlikgazetesi.org/fransizlar-da-dedeagac-limanini-askeri-amacli-kullanacak/

(Erişim tarihi 31.07.2023)

Bu içerik 27.07.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 38 kez okundu.