Fransız teklifi doğrudan Kuzey Makedonya Parlamentosunun genel kurul oturumunda görüşülecek

Resim

Kuzey Makedonya Meclisinden yapılan açıklamada, ülkenin Avrupa Birliği (AB) ile üyelik müzakerelerine başlamasına olanak sağlayacak ve Bulgaristan’ın vetosunu kaldıracak olan Fransız teklifinin doğrudan genel kurul oturumunda görüşüleceği belirtildi.
Meclis Başkanı Talat Caferi’nin bugün düzenlediği olağan koordinasyon toplantısına Meclis Başkan Yardımcısı Goran Misovski, VMRO DPMNE meclis gruplarının koordinatörleri Nikola Micevski, SDSM’den Jovan Mitrevski, BDİ’den Arber Ademi ve Arnavut İttifakı’ndan İlire Dauti’nin yanı sıra BESA, Alternative ve Levica gibi siyasî partilerin temsilcileri katıldı.
Meclisten yapılan açıklamada, “Teklif edilen müzakere çerçevesinin içeriğine ilişkin bilgiler ve bu noktaya yönelik gelişen tartışma ile ilgili olarak Başkan, Meclis iç tüzüğünün 185. maddesi uyarınca, teklifi Meclise ilettiğini vurguladı. Teklif alındığı şekliyle iletildi ve içeriğine müdahale etme yetkisi yoktur. Aynı zamanda, Başkan’ın bilgiyi teklif sahibine iade etmesine olanak tanıyan herhangi bir usul hükmü de yoktur. Usule göre, genel kurul gündeminde yer alan teklif, teklife ilişkin sonuçlar geçirilerek kabul edilir.” ifadelerine yer verildi.
Açıklamada, “Hükümet Sözcüsü Bojan Mariciç, muhalefetin görüşlerini ve koordinasyondan gelen bilgileri, teklifin kamuoyuna açık olan ve teklifte referans olarak listelenen materyallerle desteklenmesinin gerekliliği konusunu hükümete ileteceğini söyledi. İç tüzüğe göre Başkan, teklifin gündeme alınacağı genel kurulun toplanma tarihini buna göre bildirecektir.” denildi.

Kaynak: https://timebalkan.com/fransiz-teklifi-dogrudan-genel-kurul-oturumuna-gidecek/

(Erişim tarihi, 14.07.2022)

Bu içerik 11.07.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 72 kez okundu.