Fransız Kalkınma Ajansı, Arnavutluk’ta kadınların ekonomik alanda güçlenmesini destekliyor

Resim

Arnavutluk Hizmet Standartlarından Sorumlu Devlet Bakanı Milva, bugün (Salı) Tiran'da Fransız Kalkınma Ajansı ekibini çalışma toplantısına kabul etti. Bakan Milva, “Fransız Kalkınma Ajansı ile birlikte Avrupa entegrasyonu yolunda ülkemize destek amacıyla başlatılan proje ve iş birlikleri hakkında görüştüklerini” belirtti.
“Ekim 2021'de Tiran'daki ofisin açılmasından bu yana, Arnavut hükümeti Fransız Kalkınma Ajansı ile önemli anlaşmalar imzaladı. Varılan anlaşmalardan biri ekonomik fırsat konularında cinsiyet eşitliğini desteklemekti. Bu projenin liderleri, Blaise Gonda tarafından, Clara Leymonie (Fransız Uzman) ve Fransız Kalkınma Ajansı'nın ülkemizdeki ofis başkanı Mirela Mata, projedeki kadınların ekonomik olarak güçlendirilmesiyle ilgili hedefleri hakkında sunum yaptı” dedi.
Bakan Milva, toplantıda Fransız uzmanlığının kamu hizmeti standartları açısından kullanılması olanaklarının da tartışıldığını vurguladı. Çalışmalar başladı ve gelecekte bu konuda işbirliği olacağı konusunda mutabık kalındığının altını çizdi.

Kaynak:https://ata.gov.al/2022/02/08/ekspertize-franceze-lidhur-me-fuqizimin-ekonomik-te-grave/ (Erişim tarihi, 08.02.2022)

Bu içerik 08.02.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 68 kez okundu.