"Fırtına" Özgürlük Harekâtı’nın 26. yıl dönümü Knin'de kutlandı

Resim
Hırvatistan, Zafer ve Ulusal Şükran Günü, Hırvat Gaziler Günü ve "Fırtına" Özgürlük Harekâtı’nın 26. yıl dönümünü, üst düzey siyasi ve askerî liderler ile gazi derneklerinin temsilcilerinin katılımıyla 5 Ağustos'ta kutladı.
5 Ağustos’taki Zafer ve Ulusal Şükran Günü, Hırvat Gaziler Günü ve Fırtına Harekâtı’nın 26. yıldönümünün kutlamalarına, Knin'de bulunan Ante Starčević Meydanı'ndaki “Oluja 95” adı verilen Hırvatistan Zafer Anıtı’na çelenk konularak erken saatlerde başlandı.
Hırvatistan Cumhurbaşkanı Zoran Milanović ile Šibenik İlçe Valisi Marko Jelić liderliğindeki yerel özyönetim temsilcileri tarafından anıta çelenk bırakıldı. Ayrıca Hırvatistan Parlamentosu’nu temsil eden Meclis Başkanı Goran Jandroković ve bakanlar ile hükümeti temsil eden Başbakan Andrej Plenković tarafından anıta ayrı ayrı çelenkler bırakıldı. Bunun yanı sıra, Ulusal Savaş Kurbanlarının Aileleri Dernekleri de anıta çelenk bırakarak törene katılım sağladılar.
Ana tören Knin'de yapıldı ve törene 1995 yılında Hırvat Ordusunun şehre girişini temsilen Knin’deki kiliselerde çanların çalınmasıyla başlandı.
Törende hazır bulunan Hırvatistan Cumhurbaşkanı Zoran Milanović, Başbakan Andrej Plenković, Hırvat Meclis Başkanı Gordan Jandroković ve diğer birçok yetkili de kutlamalarda vatandaşlara eşlik ederek Knin Kalesi'nde Hırvat bayrağını göndere çekip dalgalandırdılar. Knin'deki bu yılki törene Bağımsız Demokratik Sırp Partisi'nden Hırvatistan Başbakan Yardımcısı Boris Milosević katılmadı. Bu sebeple bu yılki törende Sırp ulusal azınlığın siyasi temsilcileri de yer almadı.
 
Bu içerik 10.08.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 89 kez okundu.