Filistin'e desteğin bir işareti olarak Saraybosna'da geçit töreni yaptı

Resim
Filistin Devleti'ne destek ve Filistin halkıyla dayanışmanın bir işareti olarak, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik mevcut saldırılarını protesto etmek amacıyla 13 Ekim 2023 tarihinde Saraybosna'nın merkezi caddelerinde büyük bir geçit töreni düzenlendi.
"Filistin Devleti’nin Dostları" olarak adlandırılan gayrı resmi bir sivil grubunun organize ettiği konvoy, Saraybosna'nın Ilidža (İlica) mahallesinde toplandı ve buradan Baščaršija’ya (Başçarşı), yani Belediye Binası doğru yola çıktı.
Toplantının organizatörlerinden Emir Ćosović, “Saraybosna'daki bugünkü toplantının amacının, başta Gazze olmak üzere Filistin halkının tamamının yanında oldukları mesajını vermek olduğunu” söyledi. Ayrıca Ćosović; “Şu anda biz burada konuşurken masum sivillerin üzerine, binaların üzerine, okulların üzerine yüzlerce roket düşüyor. Biz her zaman Filistin halkının yanında olacağız, onlar bizim kardeşlerimiz ve dostlarımızdır” dedi.
Bunun yanı sıra, 30 yıldır Bosna Hersek'te yaşayan Filistinli Muhammed Hamad, seslerini yükseltmek ve Filistin'e destek göndermek için toplandıklarını vurguladı.
 
Bu içerik 13.10.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 25 kez okundu.