Fener Rum Patriği, Biden ve Blinken ile görüştü

Doğu Ortodoks Hıristiyanlarının ruhani lideri Patrik Bartolomeos, ABD Başkanı Joe Biden ve Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüştü.

Resim

Başkan Biden ve Bartolomeos, iklim değişikliğiyle mücadele, korona virüs pandemisini sona erdirmenin yolları ve din özgürlüğünün önemi üzerine konuştu. Bartolomeos, Beyaz Saray'da yaptığı açıklamada, ziyaretinden memnun olduğunu ve Biden'ın "inanç ve vizyon adamı" olduğunu söyledi.

Bartolomeos'un, anavatanı Türkiye'deki küçük Ortodoks Hıristiyan azınlığın içinde bulunduğu zor duruma dikkat çekmesi beklenirken, Amerika Rum Ortodoks Başpiskoposluğu’nun açıklamalarına göre, Türkiye Büyükelçisi Hasan Murat Mercan'ın ev sahipliğinde bir kahvaltı toplantısı yaptı ve diplomatik bir tavır takındı. Bartolomeos, patrik olarak misyonunun “tamamen manevi olduğunu ve tıpkı Türkiye gibi Doğu ve Batı arasında bir köprü kurduğunu” söyledi. Büyükelçinin kendisini karşılamasını ise karşılıklı bir “diyalog ve saygı” örneği olarak nitelendirdi. Patrik Türk hükümetinin 50 yıl önce Heybeliada’daki  Ortodoks ruhban okulunu kapatması konusu gibi hassas noktalara ise atıfta bulunmadı.

Bartolomeos, yaptığı açıklamada, dünyanın dört bir yanındaki büyük dinlerin liderleriyle birlikte küresel toplumu, tüm dünya, özellikle de yoksul ülkeler için Covid-19 aşılarını kolaylaştırmaya çağıracağını söyledi.

Bu içerik 26.10.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 240 kez okundu.