Fata Orlović Nine Adaletin Tecelli Etmesini Bekledi, İzinsiz İnşa Edilen Kilise Yıkıldı.

Resim
Kaynak: klix.ba
Resim
Kaynak: novosti.rs


Fata Orloviç'in Konjeviç Polje'deki bahçesinde izinsiz olarak inşa edilen Ortodoks kilisesi 5 Haziran’da yıkıldı. Kilisenin kaldırılması için 20 yıldır süren hukuk mücadelesi son buldu. Yıkım sabahın erken saatlerinde başladı.

Kilisenin yıkılmasından sonra, Fata Nine yirmi yılı aşkın bir süre sonunda adaletin tecelli ettiğini söyledi ve "Bu kilise bence herkes için acı bir yaraydı. Ona kim bakarsa baksın, çocuğunun öldürülmesini hatırlıyordu. Onu kaldıranlara teşekkür ediyorum. Onu kaldırıp kendi topraklarında inşa etsinler, ben karşı değilim. Herkesin canı birdir, o kiliseye elimi dahi sürmek istemedim. Onu oraya onlar dikti, çok şükür yine onlar kaldırdı. Göstermiş olduğum bu mücadeleden dolayı ayrıca kendimi de takdir ediyorum.” diye ekledi.

            Geçen ayın sonunda Bosna Hersek Bakanlar Konseyi Başkanı Zoran Tegeltija, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin Fata Orlović’in mülkünün iadesine ilişkin kararı gereğince mahkeme masraflarının karşılanması için kendisine tazminat ödendiğini söyledi.

            AİHM, 1 Ekim 2019’da kilisenin Fata Orlović’in Konjević Polje’deki bahçesinden kaldırılmasına ilişkin nihai bir karar almıştı. Kilise, 1998 yılında Orlović’in sürgünde olduğu esnada inşa edilmişti. Fata Orlović, hukuk mücadelesini 2000 yılında başlatmış, mahkemenin kilisenin yıkılmasına yönelik aldığı karara rağmen bu Haziran ayına değin karar uygulanmamıştı.

Kaynak: BHRT (Bosansko-hercegovačka radio televizija)

https://bhrt.ba/nana-fata-orlovic-docekala-izvrsenje-pravde-uklanja-se-crkva-iz-dvorista/

Tarih: 05.06.2021

Bu içerik 05.06.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 79 kez okundu.