Eyalet polisinden protesto: Bir çalışanın 10 litre yağ satın alabilmesini istiyoruz

Resim
Bosna Hersek Polis Teşkilatı Sendikaları Federasyonu yaşadıkları maddi sıkıntıları ve hükümet temsilcilerinin polis teşkilatı çalışanlarına karşı tutumlarından duydukları memnuniyetsizliği dile getirmek için Pazartesi günü başkent Saraybosna’da parlamento binası önünde protesto düzenledi.

Protestoda Bosna Hersek Kurumlarında Çalışanların Maaş ve Ücretlerine İlişkin Kanun’da değişiklik yapılması ve 2022 bütçesinin acilen kabul edilmesi talep edildi. Ayrıca yetkili kurumlardan işe gidiş gelişte ulaşım masraflarının geri ödenmesine ilişkin kararın acilen değiştirilmesi istendi.

Sendikalar Federasyon Başkanı Dragan Krvavac, dünyada toplu iş sözleşmesi ve işyeri sigortası olmayan tek polis teşkilatının kendileri olduğunu söyledi.

“Hem hükümet hem de muhalefet bizi görmezden geliyor. Biz bugün sadece en düşük gelirli bir çalışanın on litre yağ satın alabilmesini istiyoruz. Dünyada toplu iş sözleşmesi ve işyeri sigortası olmayan bir tek biz varız. Biz bir şey istemiyoruz, sadece 14 yıl önce sahip olduğumuz şeylerin bize geri iade edilmesini istiyoruz.”

Bu içerik 16.05.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 91 kez okundu.