Evros’tan Chrysochoidis: Duvarın uzatılması Avrupa sınırını azami ölçüde koruyor

Resim
Vatandaşı Koruma Bakanı Michalis Chrysochoidis, Dimetoka (Dydimoteicho) bölgesindeki ÅŸantiyeyi ziyareti sırasında çelik duvarın geniÅŸletilmesinin Yunanistan’ın sınırlarını daha da güvenli hale getireceÄŸine inandığını ifade etti.
Son olarak uzunluÄŸu 35 km olarak belirtilen çelik duvar Dimetoka’nın Psathades köyünden Sofullu’nun (Soufli) Kornofolia bölgesine kadar inÅŸa ediliyor. Ä°nÅŸaat çalışmaları çerçevesinde, üzerine tırmanmayı önlemek için özel bir sac levha yerleÅŸtirilecek olan beÅŸ metre yüksekliÄŸinde bir metal korkuluk dikilmesini öngörülmekte. Buna ek olarak, anti-balistik korumalı yeni yükseltilmiÅŸ gözetleme noktaları oluÅŸturulacak ve mevcut gözetleme noktaları ve gözetleme noktaları iyileÅŸtirilecek ve bakımları yapılacaktır.
Çelik duvarın Dimetoka kasabası yakınlarında inÅŸa edilmekte olan bölümünü teftiÅŸi sırasında Bakan çalışmaların çok tatmin edici bir hızla ilerlediÄŸini vurgulayarak ÅŸunları söyledi: “Kısa bir süre içinde 70 km’lik bölümü tamamlayacağız ve ardından kuzey sınırımıza doÄŸru geniÅŸletme çalışmalarına devam edeceÄŸiz, böylece Evros sınırının tamamı kapsanmış olacak. Aynı zamanda sınırlarımızın elektronik gözetimi için gerekli tüm çalışmaları sürdürüyoruz”.
Vatandaşı Koruma Bakanı ayrıca duvarı geniÅŸletme çalışmalarına Evros’ta 150 yeni sınır muhafızının iÅŸe alınması ve sınır hattı boyunca tüm güvenlik altyapısının modernize edilmesi gibi diÄŸer giriÅŸimlerin de eÅŸlik edeceÄŸini vurguladı.
Chrysochoidis açıklamasının devamında “Yunanistan ve Avrupa’daki tüm vatandaÅŸlarımıza sınırlarımızın daha güvenli hale geleceÄŸi ve Yunanistan’ın sorumlu olduÄŸu DoÄŸu Avrupa sınırlarının mümkün olan azami ölçüde korunacağı konusunda güvence vermek istiyoruz. Bu ÅŸekilde ülkemize ve Avrupa BirliÄŸi’ne girmek isteyen vatandaÅŸlar, demokratik ve dayanışma temelli bir Avrupa çerçevesinde yasal giriÅŸ noktalarından giriÅŸ yapacaklardır. Böylece herkes yasallık kuralları çerçevesinde seyahat edecektir” dedi.
Hükümetin Gazze’deki olaylar nedeniyle ülkenin güneyinde göç akınları yaÅŸanması ihtimalinden endiÅŸe duyup duymadığı sorusuna Bakan ÅŸu yanıtı verdi “Bölgedeki istikrarsızlık endiÅŸe duyulması gereken bir faktördür. Bu istikrarsızlığın doÄŸurabileceÄŸi sonuçlarla baÅŸa çıkabilmek için uyanık ve seferber olmalıyız”.

Bu içerik 15.03.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 10 kez okundu.