Evaggelos Apostolakis: Türkiye Yunanistan ile bir savaşı yönetemez

ResimYunanistan onursal Genelkurmay Başkanı ve eski Milli Savunma Bakanı Evaggelos Apostolakis Yunanistan’a karşı olası bir savaşın Türkiye’ye çok büyük bir maliyeti olacağı değerlendirmesinde bulundu.

Proto Programma’ya konuşan Apostolakis, “Türkiye savaşa girmeden bazı şeyleri kazanmak istiyor. Savaşın onun çıkarına olduğuna düşünmüyorum. Ayrıca şu anda savaşı da yönetemez” şeklinde konuştu. Apostolakis konuşmasının devamında “Savaş, bir tarafın net olarak kazandığı ya da kaybettiği bir durum değildir. Savaşlarda her iki tarafın da kaybettiğini düşünüyorum. Ancak biriyle savaşa girmenin maliyeti çok ciddi bir şekilde hesaplanmalıdır” dedi.

Türkiye’nin F-16 savaş uçağı satın alma çabalarına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Apostolakis bunun er ya da geç gerçekleşeceğini ifade etti.

Yunanistan’ın 12 deniz miline ilişkin bilinen tutumu dışında başka bir anlaşmaya varması olasılığı ve casus belli konusuna ilişkin olarak bunların Türklerle müzakere edilmesi gerektiğini belirtti. Ege Denizi’ndeki düzenlemeler için teklifler, planlar ve çeşitli dönemlerde dile getirilen pozisyonlar olduğunu söyleyen Apostolakis, Yunanistan’ın tek başına bir karar alamayacağını ve dolayısıyla paylaşım yapamayacağını da ekledi.

Bu içerik 15.11.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 50 kez okundu.