“EULEX, Simmons'a tepki gösteriyor: Görüşmeler doğru değil, iddialarını savunmayı reddediyor.”

Resim
Avrupa Birliği'nin Kosova'daki Hukukun Üstünlüğü Misyonu EULEX, bu misyonun eski başkanı Malcolm Simmons'ın bu Avrupa misyonunu karakterize ettiğini söylediği birçok skandala değinen bugünkü açıklamalarına tepki gösterdi.
EULEX, Simmons'ın bugün Meclis'te yaptığı açıklamaların bir dizi gerçek dışı ve varsayım olduğunu düşünüyor. Avrupa Misyonu, Simmons'ı EULEX'in itibarını sarsmak için kasıtlı olarak bir dezenformasyon kampanyası yürütmekle suçluyor.
"Eğer usulsüzlüklerin varlığı onun için bu kadar bariz olsaydı, o zaman neden bir denetçi olarak işini yapmadı ve neden AB yetkililerini hemen bilgilendirmedi?" Bunu yapmak yerine, Simmons, 2 Eylül 2017'de EULEX ve EEAS personelinin dahil olduğu ihlal iddialarını resmi olarak bildirdi; ancak bu iddia, ihlal iddiaları nedeniyle Ekim 2016'da kendisine karşı birkaç disiplin soruşturması başlatıldıktan sonra gerçekleşti. EULEX'in yanıtı, "EULEX'teki görevinin sona ermesinden sonra, Simmons artık Birleşik Krallık'ta yargıç olarak görev yapmamıştır."
EULEX'e göre Simmons, 2017'deki bir davada iddialarını kanıtlamayı reddetmişti.
"2017 yılında, Simmons tarafından bildirilen ihlal iddialarını araştırmak üzere Brüksel'de Avrupa Adalet Divanı'ndan emekli bir yargıç tarafından yönetilen bağımsız bir soruşturma ekibi kuruldu. EULEX'in yanıtında, "Simmons, kendisine çeşitli iddialarını doğrulama fırsatı verildiğinde, soruşturma ekibiyle işbirliği yapmadı ve iddialarını desteklemek için kanıt sunmadı."

Bu içerik 13.07.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 93 kez okundu.