Eski Kosova Başbakan Yardımcısı Enver Hoxhaj, Dubai'de Düzenlenecek Olan Dünya Hükümetler Zirvesi'nin katılacak

Resim

Eski Kosova Başbakan Yardımcısı Enver Hoxhaj, bugünden (11.02.2024) itibaren Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai kentinde düzenlenecek olan Dünya Hükümetleri Zirvesi'ne katılacak. Dünya Hükümetleri Zirvesi, dünyanın dört bir yanındaki hükümetlerin katıldığı ve insanlığın geleceğini şekillendirmeye yönelik küresel tartışmalar ve çözüm önerilerinin görüşüldüğü uluslararası bir platformdur.

Şu anda PDK partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Eski Kosova Başbakan Yardımcısı olan Enver Hoxhaj, Birleşik Arap Emirlikleri Yapay Zeka, Dijital Ekonomi ve Uzaktan Çalışma Uygulamalarından Sorumlu Devlet Bakanı Omar Sultan Al Olama tarafından bu Zirveye davet edildi.

Eski Kosova Başbakan Yardımcısı Enver Hoxhaj, sosyal medya üzerinde yapmış olduğu açıklamada, “Uluslararası bir Zirve olan ve dünyada geleceğin sorunları, siyasi hükümetleri, jeopolitik ve ekonomik zorlukların yanı sıra gelecek nesil hükümetleri güçlendirmek için fikir alışverişinin ele alınacağı bu önemli Zirve’ye katılacağım"dedi.

Amerika Birleşik Devletleri'nin 44. Başkanı Barack Obama, Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri António Guterres, Genel Sekreter Kristalina Georgieva gibi küresel liderler son on yılda bu Zirve’ye katılmıştır. Bunların yanı sıra söz konusu Zirve’de Uluslararası Para Fonu Başkanı, Profesör Klaus Schwab – Dünya Ekonomik Forumu İcra Kurulu Başkanı, Ray Dalio, Elon Musk, Reid Hoffman ve diğerleri de yer almıştır. Eski Kosova Başbakan Yardımcısı Enver Hoxhaj, önceki yıllarda da küresel jeopolitik ve ekonomik öneme sahip konuların ele alındığı bu Dünya Zirvesi'ne katılmıştır.

 

Kaynak: https://telegrafi.com/hoxhaj-ftohet-ne-dubai-te-marre-pjese-ne-samitin-boteror-te-qeverive/ (Erişim tarihi, 11.02.2024)
Bu içerik 11.02.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 16 kez okundu.