Escobar Viyana’da AGİT/ODIHR yetkilileriyle Kuzey Makedonya ve Sırbistan’da gerçekleştirilecek seçimleri görüşecek

Resim
ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, ABD Dışişleri Bakanlığının Batı Balkanlar özel temsilcisi Gabriel Escobar, AGİT/ODIHR ofisi yetkilileriyle Kuzey Makedonya ve Sırbistan'da gerçekleştirilecek seçimleri görüşmek üzere Avusturya'ya gidecek.
Amerika'nın Sesi haberine göre Escobar, Avusturya'nın yanı sıra 10-18 Mart tarihleri ​​arasında Belçika, Kosova ve Karadağ'ı da ziyaret edecek.
Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, özel temsilcinin söz konusu ziyaretiyle, ABD'nin Avrupa-Atlantik entegrasyonu ve daha derin bölgesel işbirliği için çaba harcayan Batı Balkan ülkelerine olan desteğinin bir kez daha teyit edileceği belirtildi.
Belçika ziyareti sırasında Escobar, Avrupa Birliği Özel Temsilcisi Miroslav Layçak ve diğer AB ve NATO yetkilileriyle, Batı Balkanlar bölgesine kalıcı barış, istikrar ve refahı sağlayacak reformları ileri seviyeye taşıma çabalarını görüşmek amacıyla bir araya gelecek.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, Escobar’ın Kosova’da ise, Kosova ile Sırbistan arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi konusunda AB'nin kolaylaştırdığı diyaloğa ABD'nin güçlü desteğinin devam ettiğini vurgulamak için Kosova hükümeti liderleri, sivil toplum temsilcileri ve Kosova Sırp topluluklarıyla bir araya geleceği belirtildi.

 

 

Bu içerik 11.03.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 13 kez okundu.