Escobar, 9 Aralık 2021’de Tiran’da yolsuzluk ve cezalardaki eksikliklerle mücadele için görüş alış verişinde bulunacak

ABD’nin Batı Balkanlar Özel Temsilcisi Gabriel Escobar ilk kez Arnavutluk'u ziyaret edecek. Ziyaretin 9 Aralık'ta gerçekleşeceği bildiriliyor. Bu ziyaretin temel amacı, ortak demokratik değerlere dayalı yakın dostluğu (Arnavutluk-ABD) derinleştirmek olduğu belirtildi.

Resim

ABD'nin Tiran Büyükelçiliği, Escobar'ın öncelikle Başbakan Edi Rama ve Dışişleri Bakanı Olta Xhaçka ile görüşeceğini duyurdu. Gabriel Escobar’ın, Demokrat Parti Genel Başkanı Lulezim Başa ve diğer parti liderleri ile de bir görüşme yapacağı bildirildi. Bu toplantı, ABD'nin Arnavutluk'un demokrasisine ve AB uyum entegrasyonuna verdiği sarsılmaz desteği bir kez daha teyit ettiğini gösterecektir. Diğer taraftan savunma konusunda daha güçlü iş birliği,  ticaret ve yatırım fırsatları ele alınacak.

ABD Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada Başkan Biden'in Yürütme Kararlarında ifade edildiği gibi Escobar’ın, ABD'nin yolsuzluk, cezalardaki eksikliklerle mücadele konusundaki kararlılığı ve Batı Balkanlar’da demokrasiyi baltalama girişimlerini de görüşeceği vurgulandı.

Bu içerik 07.12.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 67 kez okundu.