Erickson’un büyük yatırımı için Dışişleri Bakan Yardımcısı K. Fragkogiannis Kavala’da

ResimEkonomik Diplomasi ve Açıklık’tan sorumlu Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Kostas Fragkogiannis Amerikan yangın söndürme helikopteri üretim şirketi Erickson’un üst düzey yetkilileri ile görüşmek üzere Kavala’ya günübirlik çalışma ziyareti gerçekleştirecek. Anılan şirketin bölgeye büyük yatırımlar yapma konusunda ilgisi olduğu ifade edilmekte ve bu bağlamda Erickson şirketinin CEO’su Douglas Kitani ve şirketin Başkan Yardımcısı Ryan Perkins 1-3 Mart tarihleri arasında Yunanistan’da bulunacaktır.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasına göre Kavala’daki ziyarette ve konuyla ilgili görüşmelerde Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos da yer alacaktır. Ayrıca Yunanlı bakanlar ve Amerikalı ilgili yatırımcılar Amygdaleonas askeri havaalanını da ziyaret edeceklerdir. Söz konusu havaalanı Erickson şirketinin Güneydoğu Avrupa ve Balkan bölgesinin ihtiyaçlarını karşılamak üzere yatırımlarını geliştirmesi için Yunan hükümetinin yangın söndürme helikopteri montaj, bakım ve onarım merkezi olarak daha önce önermiş olduğu bir bölgedir.

Şirketin Yunanistan’a ilgili yatırımı gerçekleştirmesine ilişkin ilk konuşma Dışişleri Bakan Yardımcısı Fragkogiannis’in geçtiğimiz Kasım ayında ABD ziyareti sırasında gündeme gelmişti. Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasında Amerikalı ilgili yatırımcıların Yunanistan’a gelerek ve Yunan hükümetinin önermiş olduğu Amygdaleonas havaalanını ziyaret ederek şirketin yatırımı hayata geçirmek için aktif ilgisinin bir ifadesi olduğu da belirtilmektedir. Son olarak açıklamada Erickson şirketinin 1971 yılında ABD Portland’ta kurulduğu, o tarihten itibaren havacılık endüstrisi ve hava hizmetleri sağlayıcısı olarak faaliyet gösterdiği ve havadan yangınla mücadele alanında dünya çapında öne çıkan ve yenilikçi bir şirket haline geldiği bilgileri de yer almaktadır.

 

Bu içerik 01.03.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 38 kez okundu.