Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez: Kuzey Makedonya’nın hedeflerine katkı sağlamaya hazırız

Resim

Kuzey Makedonya’ya resmi ziyaret gerçekleştirerek Cumhurbaşkanı Stevo Pendarovski ve Ekonomi Bakanı Kreşnik Bekteşi ile görüşen Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, açıklamalarda bulundu.
Kuzey Makedonya’da Türk soydaşların, Türkiye’de de Kuzey Makedonya göçmeni vatandaşların olduğunu anımsatan Bakan Dönmez, "Onlar aslında iki ülke arasındaki ilişkileri en doğal yollarla geliştirmeye yarayan en büyük kaynaklarımız." dedi.
Kuzey Makedonya ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin kurulmasının 30. yılını kutladıklarını hatırlatan Dönmez: "İlişkileri her yıl daha da geliştirerek son derece seviyeli bir noktaya taşıyoruz. Kuzey Makedonya’nın gelişmesi ve kalkınması için artan enerji talebine destek olmaya gerek Türk girişimcilerimiz gerekse kamu kurumlarımız vasıtasıyla hazır olduğumuzu bir kez daha ifade ettik bu görüşmelerde. Hem doğalgaza olan talebi hem de elektriğe olan talebi uygun şartlar oluştuğunda karşılamaya hazır olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum." dedi.
Bulgaristan’da dün önemli bir anlaşma imzalandığını aktaran Dönmez, "Artık Türkiye’deki doğal gaz altyapısı bölge ülkeleri için de kullanılabilir hale geliyor. Kuzey Makedonya da doğal gazın önemli bir kısmını Bulgaristan üzerinden temin etmekteydi. Ne kadar çok kaynak girişi sağlanabilirse, rekabetin olacağı ortamda tüketicilerin lehine sonuçlar doğuracaktır. Biz de bu süreçte Kuzey Makedonya’nın bu yoldaki hedeflerine katkı sağlamaya hazırız." ifadelerini kullandı.
Kuzey Makedonya’daki Türk girişimcilerin önemli görevler üstlendiklerini ve kendilerine önemli katkı sağlandığını kaydeden Dönmez, Türk girişimcilere başladıkları projeleri zamanında bitirdikleri için teşekkür etti.
Kuzey Makedonya ile kısa bir süre içerisinde bir mutabakat zaptı imzalayacaklarını belirten Dönmez, Şubat’ta uluslararası gaz zirvesi düzenleyeceklerini ve Kuzey Makedonya Ekonomi Bakanı Bekteşi’yi de davet ettiklerini söyledi.

Bu içerik 05.01.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 44 kez okundu.