Enerji krizi, Arnavutluk kömür madenlerini yeniden açmaya başladı

ResimBir süre önce, madencilik sektörüyle ilgili olarak Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu'na sunduğu bir raporda Arnavut kurumları, enerji krizinin dikkatleri kömür dahil tüm kaynaklara çevirdiğinin altını çizmişti. Buna bağlı olarak Kolonje bölgesinde 70'lerden kalma aktif bir madenin Kasım 2022'de verilen izne göre faaliyete geçmesi bekleniyor.

Altyapı ve Enerji Bakanlığı tarafından gerekli izinlerin verilmesini talep eden Shpk şirketi, yıllık 100 bin ton üretim öngörüyor.

Eskiden çok gelişmiş olan kömür endüstrisi, teknolojideki gelişmelere bağlı olarak düşüşe geçmişti. Ancak günümüzde en büyük endüstrilerin bile kömür madeni arayışına girmiş olduğu bir ortamda Arnavutluk’un bu endüstrinin gelişmesi için potansiyele sahip olduğunu ifade etmek gereklidir.

Tasarlanan proje, "Bezhan" tesisinin kömür madenini kullanma ve işleme olasılığını incelemeyi amaçlamaktadır. “SELENICA BITUMINOUS GRAVEL” özel şirket maden işletme izni almak için Görice Belediyesinden talepte bulunduğu belirtilmiştir. Monitor gazetesinin vermiş olduğu bilgiye göre yatırımın değerinin 208 milyon leki civarında olması bekleniyor.

Bu içerik 24.01.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 55 kez okundu.