Željka Cvijanović ve Sırp Cumhuriyeti Entitesi yönetiminde bulunan parti başkanları anayasal düzene yönelik saldırı gerekçesiyle şüpheli sıfatına düştü

Bosna-Hersek Savcılığı tarafından, anayasal düzene yönelik tehdit soruşturması kapsamında muhalefetteki Sırp Sosyalist Partisi’nin (SPS) Genel Başkanı Goran Selak bugün tanık olarak sorguya çekildi.

İfadesinin ardından Selak, yetkilerin Sırp Cumhuriyeti Entitesi’ne devri konusunda tartışma yaratan fikirlerin savunucuları olarak şüpheli kişilerin siyasi parti başkanları olduğu konusunda savcılık tarafından bilgilendirildiğini söyledi.

Resim

Şüpheliler arasında lehte oy kullanan Sırp Cumhuriyeti Halk Meclisi’ndeki parti başkanları ve tartışmalı oturuma birkaç kez hitap eden Sırp Cumhuriyeti Entitesi Başbakanı Željka Cvijanović de yer alıyor.

Selak, “Yetkilerin iadesine ilişkin oylamaya partimin katılmadığını söyledim. Hangi yetkilerin anayasaya aykırı bir şekilde devredildiği ve hangi bürokratik prosedür neticesinde Sırp Cumhuriyeti Entitesi’ne devredilebileceği konusunu konuşmamız gerektiği kanaatindeyiz.” dedi. Ancak Selak, bu durumun anayasal düzene bir saldırı olmadığı kanısında.

Önümüzdeki günlerde Sırp Cumhuriyeti Entitesi’ndeki diğer muhalefet parti başkanları tanık olarak dinlenecek ve zaten Nenad Nešić (DNS) yarın bu konuda sorgulanacak.

Bu içerik 20.12.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 153 kez okundu.