Ekonomi Bakanı: Natgas’ın Rusya ile görüşmesi Gazprom’a dönmek anlamına gelmez

Resim

Bulgaristan Ekonomi ve Sanayi Bakanı Nikola Stoyanov, ekonomik ve ticari danışmanların yıllık toplantısının açılışından önce gazetecilerle konuştu. Rusya ile doğalgaz arzı konusundaki görüşmeleri Gazprom’a dönüş olarak adlandırmayacağını söyledi.
Rus Gazprom ile görüşmelerin ne zaman başlayacağı sorusu üzerine Stoyanov, “Bütün doğalgaz tedarik seçeneklerimizi açık tutmalıyız, herhangi birini kapalı tutmamız iyi olmaz.” dedi.
Ekonomi Bakanı, çeşitlendirmenin bazı seçenekleri kapatırken diğerlerinin peşine düşmek anlamına gelmediğini söyledi. Stoyanov, “Çeşitlendirme, tüm seçeneklerin açık olması ve olası tüm yollardan ihtiyacın karşılanması anlamına gelir” dedi.
Stoyanov, geçici hükümetin çalışan bir parlamentonun yokluğunda işletmeleri yüksek doğalgaz fiyatlarıyla baş etmede destekleyemeyeceğini belirterek, çoğu küçük işletme olmak üzere az sayıda işletmenin doğal gazdan alternatif yakıtlara geçebileceğini ancak büyük şirketlerin geçemeyeceğini söyledi, Bakanlar Kurulu’nun doğalgaz arzını daha iyi fiyatlarla sağlamak için çalıştığını da sözlerine ekledi.
Bulgaristan’ın Ukrayna’ya silah ihracatına karşı tutumunda değişiklik olup olamayacağı sorusuna karşı Ekonomi Bakanı, 2 Ekim’de yeni bir parlamento seçildiğinde her şeyin mümkün olacağını söyledi.
Kintex’in eski yönetici direktörü Alexander Mihailov’un devletin özel silah ve mühimmat ihracatçıları tarafından rekabette geride bırakıldığı yönündeki açıklamaları hakkında yorum yapan Stoyanov, eğer doğruysa bunun çok büyük bir sorun olacağını söyledi.
Devlete ait askeri teçhizat tedarikçisi Kintex’in eski başkanı Mihailov, nisan ayında dönemin ekonomi ve sanayi bakanı Korneliya Ninova tarafından görevinden alınmıştı.

Bu içerik 24.08.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 54 kez okundu.