Šefik Džaferović, Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı görevini Hırvat üye Željko Komšić’ten devraldı

Resim
Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi’nin Boşnak üyesi Šefik Džaferović, Pazartesi günü başkanlık görevini sekiz aydır bu görevde bulunan Hırvat üye Željko Komšić’ten devraldı.

Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanlığı Konseyi’nin Boşnak üyesi olan Šefik Džaferović’in, Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı görevini önümüzdeki sekiz ay boyunca yerine getireceği duyuruldu.

Bosna Hersek Anayasası ve Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı İç Tüzüğü uyarınca gerçekleşen rotasyon ilkesine göre başkan konumuna gelen Džaferović, yasa gereği ikinci kez Cumhurbaşkanlığı görevine getirilmiş oldu.

Evli ve iki çocuk babası olan Boşnak siyasetçi Šefik Džaferović, Bosna Hersek’in Demokratik Eylem Partisi (SDA) başkan yardımcılığı görevini yürütmüştür.

Bosna Hersek Anayasası ve Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı İç Tüzüğü gereği, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi'nin Boşnak, Sırp ve Hırvat üyeleri görevde kaldıkları 4 yıl boyunca, sekizer ay dönüşümlü olarak başkanlık görevini yürütüyor.
 
Bu içerik 20.03.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 60 kez okundu.