Edi Rama: Putin’in sağlığı iyi olmayabilir, ancak Avrupa Birliği de daha iyi durumda sayılmaz

Resim


Avrupa Birliği’nin Arnavutluk ve Kuzey Makedonya ile üyelik müzakerelerini başlatmayı reddetmesinin ardından duyduğu hayal kırıklığını dile getiren Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, “bugün blok için kötü bir gündü” dedi. Rama’ya göre, Bulgaristan veto hakkını sadece Üsküp’ü değil Tiran’ı da rehin tutmak için kullanıyor.

Corriere della Sera’ya verdiği röportajda Putin’in bu çıkmazdan memnuniyet duyup duymadığı da kendisine sorulan Rama, “Putin’in sağlığı iyi olmayabilir, ancak Avrupa Birliği de daha iyi durumda sayılmaz” cevabını verdi. Ülkesinin ne zaman AB üyesi olacağını tahmin edemediğini de sözlerine ekleyen Rama, Arnavutların buna rağmen Avrupa entegrasyonu yanlısı tutumlarına devam edeceğini belirtti.

Batı Balkan ve AB liderleri Perşembe günü Brüksel’de üst düzey bir görüşme gerçekleştirmiş, ancak bu görüşmeden Batı Balkan ülkeleri için vize çıkmamıştı. Kuzey Makedonya üzerindeki vetosunu koruyan Bulgaristan, dolayısıyla Arnavutluk’un da üyelik müzakerelerine başlamasına engel olmuştu.
 
 
Bu içerik 24.06.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 52 kez okundu.