Edi Rama, Büyük Britanya'ya botlarla giden Arnavutlar hakkında konuştu

ResimBaşbakan Edi Rama, Büyük Britanya'ya botlarla giden Arnavutlar hakkında yorum yaptı. Ona göre bu ayrılış, Arnavutluk'un tarihinin farklı anlarında yaşadığı bir süreçtir.

Ülkenin nüfus azalmasına yönelik eleştirilere yanıt veren Rama, Norveç'i örnek alarak gösterdi ve böyle bir ayrılma eğiliminin uzun yıllar önce İskandinav ülkesinde de olduğunu söyledi. Şimdi ise onlar Rama’ya göre Avrupa şeyhleri olarak kabul ediliyor.

Rama: “Arnavutlar 30 senedir botların üstünde değiller. Herkes gibi onlar da daha iyi bir yaşam arayışı içindeler. Onlar yarını beklemek istemeyenler. Almanya, Fransa, İsveç ve Norveç gibi olunamaz. Bizim üzerimize düşen görev her yıl ülkedeki yaşamı iyileştirmektir. Arnavutluk'u bugün Almanya gibi yapmayı hayal edemeyiz.

Fransa'da bir önceki dalgadan gördüğümüz kadarıyla, kaçanların hepsi o anda Arnavutluk'tan kaçan insanlar değil. Yunanistan, İtalya ve güney bölgelerinden de kaçan Arnavutlar var. Almanya'daki veya kuzey İtalya'daki emekliler, bu ülkelerin turizm endüstrisinde kış aylarında bile otelleri doldurma stratejisinin ana bileşenlerinden biridir.

Kıyılarımızda yaşayan birçok İtalyan emekli var. Bunun boşluk doldurmakla alakası yok. Biz bütüne ve düne kıyasla bugün nasıl olduğumuza bakacağız. Bir trendi zorla yaşamak konusunda zorlama yapacak olursak 20. yüzyılın ilk döneminde Norveç’in de aynı eğilime sahip olduğunu vurgulamak isterim. Bugün Norveçliler Avrupa'nın şeyhleridir. Zaman içinde ekonomik olarak refah seviyesini artırıp, bu trendi geri döndürme için her şeyi yapabileceğimizi açık yüreklilikle söyleyebilirim.” dedi.

Bu içerik 03.10.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 52 kez okundu.