Dünya Gümrük Organizasyonu (WCO) Genel Sekreteri Arnavutluk'a resmi bir ziyarette bulundu, Arnavutluk Gümrüklerinin gelişimini değerlendirdi

Resim

Dünya Gümrük Organizasyonu Genel Sekreteri Kunio Mikyriya ve WCO Avrupa Bölgesi Bölgesel Kalkınma Direktörü Dashgin Aliyev, Arnavutluk'a iki günlük resmi bir ziyarette bulundular.

WCO'nun üst düzey liderleri ilk olarak Arnavutluk Gümrükleri Genel Müdürü Genti Gazheli tarafından kabul edildiler.

Gazheli'ye göre, mevzuatın AB mevzuatına yakınlaştırılması, son yıllarda ADSH'nin vatandaşlara ve iş dünyasına yönelik hizmeti önemli ölçüde iyileştirmesine yol açmıştır.

Gazheli, Covid-19 salgını nedeniyle zorlu geçen iki yılda, Gümrük Müdürlüğü'nün ihracat ve ithalatı kolaylaştırmak, kontrol fonksiyonlarında azami çabayı göstermek, muamele eşitliği sağlamak, adil rekabet ve dış ticareti kolaylaştırmak, vatandaşları korunmak için 7/24 hizmette olduğunu söyledi.

OBD Başkanı Mikyria, Arnavutluk Gümrüklerinin son yıllarda uluslararası ve AB standartları çerçevesine yeni teknolojilerin geliştirilmesi ve tanıtılması ve insan kaynaklarının geliştirilmesi konularında ilerleme kaydettiğini belirtti.

Mikyria, “İş güvenliğine dayalı hizmetler sunmak önemlidir. Bu nedenle, 10 yıl önceki ziyaretimden farklı olarak, bu ziyaretimde Arnavut ekonomisinin Avrupa entegrasyonu, insan ve yatırım çekme ve aynı zamanda turist çekme açısından daha umut verici olduğunu fark ettim. Arnavutluk'un daha da gelişmesi için büyük bir potansiyel görüyorum, bu nedenle Gümrük gibi kamu kurumlarının sürekli iyileştirilmesi bu olumlu ve umut verici eğilimi sürdürmek için önemlidir.” dedi.

 (Erişim tarihi, 29.03.2022)
Bu içerik 24.03.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 59 kez okundu.