Dodik soykırımı bir kez daha reddetti

Resim

Bosna Hersek’teki iki entiteden biri olan Sırp Cumhuriyeti'nin başkanı ve Bağımsız Sosyal Demokratlar İttifakı (SNSD: Savez nezavisnih socijaldemokrata) lideri Dodik, Banja Luka'daki Ulusal Meclis'e hitaben yaptığı konuşmada, Sırp Cumhuriyeti için siyasi mücadelede yeni bir aşamaya gelindiğini söyledi.

Ulusal Meclis’te yaptığı konuşmada Dodik, Almanlar tarafından desteklenen Srebrenica deklarasyonun içeriği hakkında açıklamalarda bulundu. SNSD Başkanı bu girişimlerin, Bosna Hersek'teki tüm ilişkileri değiştirdiğini ve Sırp Cumhuriyetini bağımsızlık statüsüne daha da yakınlaştırdığını ifade etti. Dodik, bu deklarasyonun bağlayıcı olmadığını ama yine de Müslümanların amaçlarına hizmet ettiğini söyledi. Ayrıca, “bırakın bazı kararlar alsınlar. Onlar bu kararları önümüze getirecek biz ise yolumuza bakacağız. Sırp Cumhuriyeti’nde onların istediği değil, bizim istediğimiz olacak” dedi.

Yaklaşık bir saat süren konuşmasında Bosna Hersek’teki siyasi krizin çözümünü nasıl gördüğüne dair açıklamalarda bulunan Dodik, bir kez daha ayrılık tehdidinde bulundu ve Srebrenica'daki soykırımı inkar ederek Srebrenica deklarasyonun Alman destekli olduğunu ifade etti.

Kaynak: https://www.avaz.ba/vijesti/bih/894966/dodik-ponovo-negirao-genocid-pa-tvrdi-deklaraciju-o-srebrenici-sponzorisu-nijemci  (Erişim tarihi: 02.04.2024)

Bu içerik 31.03.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 12 kez okundu.