Dodik pes etmiyor: Önümüzdeki aydan itibaren Bosna Hersek yargı kurumlarının Sırp Cumhuriyeti’ndeki faaliyetlerini yasaklayacağız!

Resim

Bosna Hersek savcılığının başlatmış olduğu Sırp Cumhuriyeti'ndeki soruşturma girişimini, Sırp Özerk Cumhuriyeti’ni istikrarsızlaştırma çabası olarak değerlendiren Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Üyesi Milorad Dodik, gazetecilere verdiği demeçte, bunun yargının siyasi güdümlü bir davranışı olduğunu söyleyerek bu tutumun amacının Sırp Cumhuriyeti’ni pasifize etme olarak nitelendirdi.

Dodik, açıklamasının devamında Sırp Cumhuriyeti yerel meclisi tarafından alınan tüm kararların Dayton Antlaşmasına uygun bir biçimde alındığını belirterek bu noktada alınan kararların dokunulmaz bir mahiyeti olduğuna vurgu yaptı. Bu doğrultuda Bosna Hersek yargı kurumlarının ve savcılığının Sırp bölgesinde faaliyetlerini yasaklayacaklarını ve Ocak ayı içerisinde Sırp Özerk Cumhuriyeti olarak, getirecekleri yeni kanunlarla devlet aygıtı içerisinde birçok yönden Saraybosna yönetiminden bağımsız hareket edeceklerini ve bu konuda ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Bu içerik 22.12.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 62 kez okundu.